International

Colin Powell, coleg de partid cu Trump: Președintele devine periculos pentru democrație și pentru țară. Îl voi susține pe Biden

Fostul secretar de stat american şi şef al Statului major general Colin Powell a afirmat că va vota pentru candidatul democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, criticându-l dur pe preşedintele republican Donald Trump pentru ceea ce a calificat drept minciuni repetate ale Casei Albe, într-un interviu difuzat duminică de CNN, relatează dpa şi Reuters, citate de Agerpres.

Powell, care este republican ca și șeful de la Casa Albă, a apreciat că Trump „derapează” de la Constituţia SUA şi „devine periculos pentru democraţie şi pentru ţară”.

„Nu-l pot susţine în niciun fel pe preşedintele Trump anul acesta”, a spus fostul secretar de stat, precizând că la următoarele alegeri îl va susține pe Biden, candidatul democraților. „Sunt foarte apropiat de Joe Biden, și în plan social și în plan politic. Am lucrat cu el 35, 40 de ani și el este acum candidatul cu care voi vota”, a spus fostul oficial republican.

Colin Powell: Minte şi scapă pentru că oamenii nu-l trag la răspundere
El i-a îndemnat pe americani să nu voteze cu gândul la economie – un sector pe care alegătorii par a prefera să-l încredinţeze lui Trump -, ci pentru binele general al ţării.

„Minte şi scapă pentru că oamenii nu-l trag la răspundere”, a declarat Powell, într-un context în care şi o serie de republicani proeminenţi din Congres au semnalizat o distanţare de liderul de la Casa Albă.

Între aceştia, este de remarcat cazul lui Jim Mattis, fost ministru al apărării al lui Trump, care săptămâna trecută a criticat făţiş faptul că şeful statului a folosit armata împotriva protestatarilor. „Donald Trump este primul preşedinte din viaţa mea care nu încearcă să unească poporul american şi nici măcar nu pretinde să încerce acest lucru. Încearcă chiar să ne divizeze”, a comentat Mattis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!