Diverse

Dobrogea este cea mai ploioasă lună iunie din istoria măsurătorilor meteorologice

Dobrogea este cea mai ploioasă lună iunie din istoria măsurătorilor meteorologice. Ploile și instabilitatea atmosferică vor continua și în următoarele 24 de ore. Meteorologii sunt așteptați să actualizeze alertele de vreme rea, însă în această săptămână, România va trece de la o extremă la alta: vin canicula și disconfortul termic.

În Dobrogea, va rămâne în vigoare codul galben, până luni seara, la ora 22:00, în care vor continua fenomenele de instabilitate – ploi abundente, ce pot depăși 20-30 de litri pe metrul pătrat și izolat 40-50 de l/mp.

Acum, în această lună iunie 2021, ne apropiem de media climatologică, la nivel național, însă pentru partea de sud-est și est a țării sunt cantități peste medie.

Dobrogea, de pildă, înregistrează cea mai ploioasă lună iunie din istoria măsurătorilor meteorologice, la polul opus cu anul anterior, când aici am avut cel mai secetos an din istoria măsurătorilor meteorologice.

La Constanța, va fi mai mult soare, ploile vor fi în diminuare. Valorile de temperatură în zona litoralului vor fi în creștere.

Dacă luni valorile așteptate pe litoral sunt de 22 de grade, de la mijlocul săptămânii și spre finalul ei vor fi 25-26, poate chiar 27 de grade Celsius.

Și temperatura apei mării, care în aceste zile nu a înregistrat mai mult de 18 grade Celsius, va începe să crească de la mijlocul săptămânii și va mai câștiga 2-3-4 grade.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!