Social

Facebook îl împiedică pe francezul Alain Cocq să-și transmită moartea în direct pe rețeaua socială

Facebook a decis să blocheze serviciul de livestreaming pentru Alain Cocq, un francez în vârstă de 57 de ani care suferă de o boală incurabilă și care a decis să întrerupă tratamentul şi să-și ransmită în direct pe Facebook ultimele zile de viață, relatează BBC.

Decizia lui Cocq a fost luată după ce preşedintele Emmanuel Macron i-a respins cererea de a fi eutanasiat.

Cocq vrea ca legislația să fie schimbată în Franța pentru a permite persoanelor bolnave în fază terminală să moară atunci când doresc acest lucri. Unele grupuri, însă, inclusiv Biserica Catolică, se opun eutanasierii din considerente morale.

„Drumul spre eliberare începe și, credeți-mă, sunt fericit”, a postat Cocq pe Facebook sâmbătă dimineață,după ce a anunțat că „și-a terminat ultima masă”.

„Știu că zilele viitoare vor fi dificile, dar am luat decizia și sunt calm”, a adăugat el.

Dar Facebook i-a blocat planul de a-și transmite în direct moartea.

„Deși respectăm decizia dlui Cocq de a dori să atragă atenția asupra acestei probleme complexe, în urma sfaturilor experților am luat măsuri pentru a preveni transmiterea în direct de pe contul lui Alain. Regulile noastre nu ne permit să difuzăm tentative de sinucidere”, spus un purtător de cuvânt al Facebook.

Cocq a spus că Facebook i-a blocat serviciul de livestreaming până în 8 septembrie și a făcut apel la susținătorii săi să facă presiuni asupra rețelei sociale pentru a-și schimba poziția.

„Depinde de voi acum”, a spus el.

Alain Cocq suferă de o boală extrem de rară, în care pereţii arterelor se lipesc, provocând ischemie (oprirea sau insuficienţa circulaţiei sângelui într-un ţesut sau un organ).

Afectat de dureri mari ani de zile, ţintuit la pat şi din ce în ce mai slăbit, Alain Cocq a solicitat ca în cazul său să fie autorizată sedarea profundă, însă aceasta din urmă nu este permisă în prezent de legea franceză privind sfârşitul vieţii, cunoscută sub numele de legea Leonetti, decât cu câteva ore înainte de decesul sigur al pacientului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!