InternationalUltima Ora

Fugit din Spania, fostul rege Juan Carlos se ascunde la o plantație de trestie de zahăr în Republica Dominicană

Juan Carlos, care a plecat definitiv din țară dar a cerut să își păstreze titlul de rege emerit al Spaniei, se află în Republica Dominicană, la o familie bogată care deține plantații de trestie de zahăr. De aici ar intenționa să plece în altă țară, scrie presa spaniolă, citată de Reuters.

La Vanguardia și ABC au scris că Juan Carlos a plecat din Spania duminică, cu mașina, către Portugalia, de unde luni dimineața a luat avionul către Republica Dominicană.

Luni, presa portugheză – canalul de televiziune TVI24 şi tabloidul Correio da Manha – informau că Juan Carlos se află la Cascais, o zonă de reşedinţe de lux de lângă Lisabona, unde şi-a petrecut o parte din copilărie.

Avocatul fostului rege a declarat în aceeaşi zi că acesta ‘va rămâne la dispoziţia procuraturii’. Primele reacţii la plecarea în exil a lui Juan Carlos arată că societatea spaniolă este divizată; unii sunt de părere că ar fi trebuit să rămână în ţară şi să aştepte judecata. El a avut un rol important în tranziţia Spaniei către democraţie, după dictatura lui Francisco Franco, notează Agerpres.

Curtea Supremă a Spaniei a anunţat în luna iunie deschiderea unei anchete asupra fostului rege Juan Carlos într-un caz de corupţie din Arabia Saudită. Justiţia elveţiană şi spaniolă anchetează în special asupra unei sume de circa 100 de milioane de dolari care ar fi fost vărsată în secret de către Arabia Saudită într-un cont al regelui Juan Carlos în Elveţia, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!