Social

În mizerie și bătaie de joc, asa își primește turiștii, primarul Constanței, Decebal Făgădău

Primarul Făgădău păstorește Constanța cu grave deficiențe la capitolul curățenie, fiind printre cele mai insalubre municipii din România. Anul trecut a inaugurat un „monument” al curățeniei, format din zeci de oglinzi, amplasat în Parcul Tăbăcărie. Edilul spune că astfel constănțenii au posibilitatea să vadă mai bine ce oraș curat este Constanța.

Având la dispoziție două luni jumătate, nu a fost în stare să cosmetizeze municipiul pentru a primii turiștii. Mai mult, zone des fregventate de turiști cum este și faleza din zona Cazinoului, unde cetățenii, în loc să se delecteze cu peisajul mării, au parte de o imagine desprinsă dintr-o țară din lumea a treia. Nu a fost în stare nici măcar să curețe și să vopsească balustrada, probabil că așteaptă să se mai rănească vreun turist, asa cum s-a întâmplat în vara anului 2016, când o turistă a căzut pe malul apei, după ce balustrada falezei a cedat şi s-a rupt.

Pe lângă faptul că imaginea trecătorilor este traumatizată de gunoaiele de pe faleză trebuie să fie atenți și la diverse obstacolele de pe pavaj. În 10 minute, doi din zece trecători se împiedică de fierele ieșite din beton sau de gaurile din pavaj.

Se pare că lipsa unei viziuni de dezvoltare sau a unei idei de îmbunătățire a sistemului administrativ public, se face tot mai simțită la Făgădău. Este păcat, pentru că municipiul Constanța are un potențial imens iar un om potrivit ar putea fructifica, în beneficiul constănțenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!