Sanatate

Încă nu au reușit să identifice pacienții arși în spitalul din Piatra Neamț. Rudele sunt debusolate

Situaţie revoltătoare la Neamţ, după incendiul de pe secţia ATI a Spitalului Judeţean. Rudele persoanelor care au murit sâmbătă seară au fost sunate pentru a merge în această dimineaţă la morga spitalului. Explicațiile primite au fost de-a dreptul uluitoare.

„Am fost suna’i la 23.00 A decedat. Acum în ce condiții, o să aflăm acum. El era bolnav de cancer, a fost internat la oncologie. L-au depistat cu Covid și l-am adus la reanimare.”, a declarat pentru Digi24 o rudă.

De la reanimare, ruda femeii a ajuns direct la morga spitalului. Cel puţin asta i s-a spus aseară, târziu în noapte, când a fost anunţată de tragedia care a avut loc. După ce a așteptat câteva zeci de minute în această dimineaţă în fața IML, familiei i s-a pus că persoanele arse nu au fost încă identificate şi că trebuie să mai aştepte.

„N-am rezolvat nimic! Așteptăm să ne sune, să-l identifice, să vadă. Urmează niște proceduri, nu știm. Mi se pare absurd! Să nu știi persoanele care au murit!? Nu știu nimic! Lucru care trebuia de aseară. Așteaptă ancheta! Ce anchetă? Sistemul e mort!”

O altă familie îndurerată, aceeaşi situaţie. Oamenii au aflat de la televizor despre incendiul devastator de la spitalul din Piatra Neamţ. Multe întrebări şi prea puţine răspunsuri.

O femeie a venit să îşi caute cumnatul. Este singura rudă care se poate ocupa de formalităţi. Asta pentru că, soţia şi fiul se află în izolare, iar fiica este în Italia.

„La 11 jumătate (n.r. 23:00), 12, ne-a anunțat spitalul. Noi deja știam de la televizor. Este trist, este dureros.

Reporter Digi: Cine credeți că ar trebui să răspundă?

Nu știu. El are o fiică din Italia și a zis că de astăzi face proces pentru spitalul de aici. Este revoltător că se întâmplă asta. Pe lângă faptul că era în condițiile în care era, să se întâmple și incendiul ăsta, e incalificabil.”

În urma incendiului violent izbucnit în secţia ATI a spitalului judeţean din Piatra Neamţ zece persoane au murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!