Social

ÎPS Teodosie le-a transmis tuturor preoților din eparhie să meargă pe 30 noiembrie la Peștera Sfântului Andrei

ÎPS Teodosie le-ar fi ordonat preoților și călugărilor să meargă pe 30 noiembrie la Peștera Sfântului Andrei, acolo unde anual se organizează pelerinaje. Aceștia ar fi „delegați în interes profesional” chiar de Arhiepiscopia Tomisului.

G4Media a obținut un document intern, semnat de Teodosie, care ar fi fost trimis joi protoieriilor din eparhie. Prin acest act, le aduce la cunoștință tuturor preoților ca pe 30 noiembrie „sunt delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei”. Îndemnul nu este doar pentru preoți, ci întregului „personal clerical și monahal”, scrie sursa citată. În document este specificat faptul că a fost trimis „spre luare la cunoștință și conformare”.

ÎPS Teodosie face presiune către autoritățile statului pentru a fi organizat pelerinajul de Sfântul Andrei cu participarea credincioșilor din toată țara. Înaltul ierarh i-a transmis miercuri seară o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care susţine că măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 generează „abuzuri” împotriva clerului şi credincioşilor, deoarece aceştia sunt împiedicaţi să desfăşoare datinile bisericeşti.

Teodosie a atras atenţia că ar putea apărea o situaţie conflictuală în contextul împiedicării credincioşilor din toată ţara să ia parte la tradiţionalul pelerinaj de la mânăstirea şi peştera din satul constănţean Ion Corvin, organizat la praznicul Sfântului Apostol Andrei, pe 30 noiembrie. Premierul l-a îndemnat joi pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, să susţină respectarea regulilor, deoarece acestea sunt impuse pentru a proteja sănătatea.

Într-un comunicat de presă, Patriarhia Română a cerut Guvernului să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei, „într-un mod excepțional, cu respectarea normelor sanitare impuse de pandemia de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!