International

Iran: Peste 250 membri ai unei „reţele sataniste”, inclusiv trei europeni, au fost arestaţi

Poliţia din Iran a anunţat vineri că au fost arestate la vest de Teheran peste 250 de persoane, între care trei europeni, pentru promovarea „satanismului”, a relatat agenţia oficială de presă Irna preluată de AFP, scrie AGERPRES.

Poliţia a „identificat şi arestat un mare număr de membri ai unei reţele sataniste, care a fost dezmembrată”, menţionează Irna.

Au fost arestaţi „146 de bărbaţi şi 115 femei” care se aflau „într-o stare inadecvată şi obscenă, având embleme, însemne şi simboluri ale satanismului pe haine, pe cap, pe faţă şi în păr”, a mai indicat agenţia iraniană, citând un comunicat al poliţiei.

În cursul operaţiunii care a avut loc în noaptea de joi spre vineri în oraşul Shahryar, la vest de Teheran, au fost arestaţi şi trei cetăţeni europeni, conform aceleiaşi surse, care nu precizează cetăţenia acestora.

Au fost confiscate totodată „simboluri sataniste, băuturi alcoolizate şi substanţe psihoactive, precum şi 73 de vehicule”.

Autorităţile iraniene asimilează în general concertele de muzică rock şi mai ales de hard rock, interzise în republica islamică, unor ceremonii satanice, aminteşte AFP. Consumul de alcool este de asemenea strict interzis în acest stat ultraconservator.

În iulie 2009 poliţia a arestat trei persoane în provincia Ardebil, din nord-vest, pentru „prozelitism satanic”, iar în mai acelaşi an 104 „adoratori ai Satanei” au fost arestaţi la un concert în sudul ţării, unde s-ar fi băut alcool şi s-ar fi „supt sânge”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!