International

Japonia se pregăteşte să reintroducă starea de urgenţă pe durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Guvernul nipon a confirmat, joi, intenţia sa de a introduce starea de urgenţă pe durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Competiţia urmează să înceapă peste două săptămâni. „Numărul de noi cazuri continuă să crească „, a precizat ministrul japonez responsabil cu pandemia de Covid.

Presa japoneză a făcut deja referire la posibilitatea unei competiţii cu porţile închise în majoritatea site-urilor olimpice din Tokyo.

În Japonia, măsurile stării de urgenţă sanitară sunt însă mai puţin stricte decât carantinările impuse în majoritatea ţărilor, limitând practic vânzarea de alcool şi obligând barurile şi restaurantele să închidă mai devreme.

Dar restricţiile vizează şi manifestările culturale şi sportive, o chestiune esenţială cu două săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor, programată pe 23 iulie.

„Numărul de noi cazuri continuă să se crească la Tokyo”, a declarat, joi, Yasutoshi Nishimura, ministrul japonez responsabil cu Covid-19.

„Prin creşterea deplasărilor de persoane, varianta Delta, mai infecţioasă, reprezintă aproximativ 30 la sută din cazuri. Această cifră este în creştere”, a mai spus acesta, notează AFP, citată de Agerpres.

Nishimura a precizat că noua stare de urgenţă sanitară, care va fi oficializată în cursul zilei, va dura până pe 22 august şi va fixa un plafon de 5.000 de spectatori sau 50 la sută din capacitatea unui site.

Alcoolul va fi interzis în baruri şi restaurante, care vor trebui să închidă la ora 22:00. De asemenea, evenimentele se vor încheia la 21:00.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!