Diverse

Maşina unui poliţist de frontieră, specializat în contrabanda cu țigări, a fost incendiată. Incident asemănător, acum o lună

Mașina unui polițist de frontieră din Rădăuți, specializat pe combaterea contrabandei de țigări, a fost incendiată în timpul nopții de luni spre marți, iar flăcările au distrus aproape jumătate din vehiculul parcat în curte. Procurorii au deschis un dosar penal, potrivit Mediafax.

Alerta s-a dat aproape de miezul nopţii de luni spre marți, când mașina polițistului de frontieră a fost incendiată.

„La sosirea echipajului, ardea partea din faţă a maşinii, cu pericol de propagare la casa de locuit a proprietarului. (…) Maşina a ars în proporţie de 40%, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa”, a declarat Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

Maşina aparţine unui poliţist de frontieră care locuieşte în Rădăuţi.

Un incident asemănător, susţine sindicalistul Bogdan Bănică a avut loc acum o lună, când maşina unui polițist care lucrează în Vatra Moldoviţei a fost şi ea incendiată.

„Acolo însă se bănuieşte că ar fi mafia lemnului, aici ar fi, prezumtiv legături cu mafia contrabandei. Poliţistul respectiv a fost apreciat pentru activitatea pentru această linie de combatere a contrabandei.”, a declarat, marți, pentru Mediafax, Bogdan Bănică, preşedinte executiv al Sindicatului National al Poliţiştilor DECUS.

Liderul de sindicat susţine şi că ministrul de Interne „este depăşit de situatie” şi că „trăieşte într-o lume paralelă în contextul în care astfel de acţiuni de intimidare şi răzbunare asupra poliţiştilor continuă, pe fondul legislaţiei extrem de permsive care apără mai repede pe infractor decât pe poliţist.”

Dosarul a fost deja preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Foto: Captură video Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!