International

Motivul atacului asupra școlii din Rusia. Momentul în care autorul este imobilizat, surprins în imagini

Rusia este din nou în stare de șoc, după un atac armat sângeros care a vizat, marți dimineață, o școală din orașul Kazan, din regiunea autonomă Tatarstan, în centrul Rusiei. Un individ, fost elev, a intrat în şcoală și a deschis focul. A fost arestat la scurt timp și acum este anchetat.

Inițial, au fost informații că ar exista și un complice, care ar fi fost ucis de echipele de intervenție, dar autoritățile din republica Tatarstan spun acum că este vorba despre un singur atacator.

Acesta a venit înarmat și aparent fără să încerce să se ascundă. A ucis 10 copii și un profesor. Sunt peste 30 de răniți și cel puțin 6 elevi sunt la terapie intensivă.

Potrivit martorilor, el a pătruns în școală cu o armă semiautomată.

Momente de haos în școală
Cele mai multe victime sunt din aceeași sală de curs. Toți erau elevi în clasa a VIII-a și nu au putut fugi, pentru că atacatorul a început să tragă de cum a intrat pe ușa clasei. Opt elevi și profesorul au murit pe loc.

Au urmat momente de haos. Cei mai mulți copii au reușit să părăsească imobilul pe ieșirile de urgență. Alții s-au baricadat în toalete și clase și au fost evacuați ulterior de forțele speciale, unii pe ferestre, cu ajutorul scărilor aduse de pompieri.

Elevii evacuați au fost regrupați în școli alăturate unde sunt monitorizați și primesc consiliere psihologică, în timp ce părinții așteaptă disperați orice veste, sperând să nu fie copiii lor printre cei morți.

În şcoala unde a avut loc atacul învăţau 1.049 de copii şi lucrau 57 de profesori.

Iată și momentul în care autorul atacului este imobilizat de forțele de ordine:

Cine este atacatorul
Investigatorii au percheziționat și blocul unde locuia atacatorul. Caută orice informație sau probă care ar putea lămuri circumstanțele măcelului, dincolo de ceea ce le spune acesta, aflat acum în custodia poliției.

Motivul atacului ar fi răzbunarea, reglarea de conturi cu alți elevi.

Tânărul arestat are 19 ani şi s-ar numi Ilnaz Guliaviev. Acesta ar fi absolvit în urmă cu patru ani şcoala unde a comis atacul.

Potrivit autorităților, el avea o armă înregistrată oficial pe numele lui. Când a fost arestat, a anunţat că a plasat o bombă la adresa sa din buletin.

Suspectul și-a anunțat atacul pe rețelele sociale. El a scris că are de gând să ucidă „un număr uriaș” de oameni, apoi se va sinucide. Contul lui a fost blocat între timp, dar capturile făcute de utilizatori îș arată purtând o mască neagră având scris cu litere roșii cuvântul „Dumnezeu”

Este al 14-lea incident armat produs în unitățile de învățământ din Rusia doar în ultimii 5 ani. Președintele Vladimir Putin a reacționat și a cerut restricționarea accesului la arme, iar ministrul educației a cerut tuturor școlilor din Federația Rusă să ia măsuri și să-și sporească securitatea, informează Interfax.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!