Nu va fi suficient vaccin pentru a imuniza toată populația lumii până la finalul anului 2024

Unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri, care ar urma să producă și un vaccin anti-COVID-19, susține că nu vor putea fi produse suficient de multe doze de vaccin pentru a imuniza toată populația lumii până la sfârșitul anului 2024, scrie Financial Times.

Adar Poonawalla, director executiv al Institutului Serum din India, a declarat pentru Financial Times că companiile farmaceutice nu cresc capacitatea de producție suficient de rapid pentru a vaccina populația globală în mai puțin timp.

„Va dura patru până la cinci ani până când toată lumea va primi vaccinul pe această planetă”, a spus Poonawalla, care a estimat că, dacă vaccinul anti-Covid-19 este unul cu două doze, cum ar fi cel pentru rujeolă, lumea va avea nevoie de 15 miliarde de doze.

Evaluarea sa aruncă serioase îndoieli cu privire la afirmațiile politicienilor care au promis vaccinuri până luna viitoare, deoarece îngrijorările cresc mai ales odată cu precomenzile mari din SUA și Europa care ar putea lăsa țările în curs de dezvoltare fără acces la vaccin.

Compania condusă de Poonawalla este cel mai mare producător de vaccinuri din lume ca volum, producând anual 1,5 miliarde de doze de vaccinuri pentru a fi utilizate în peste 170 de țări pentru a proteja împotriva multor boli infecțioase, cum ar fi poliomielita, rujeola și gripa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!