O farsă de 1 aprilie s-a terminat cu o confruntare între mii de tineri și poliție, în Bruxelles. Foto

O petrecere care s-a vrut a fi o păcăleală de 1 aprilie s-a transformat într-o confruntare cu poliția la Bruxelles, unde mii de oameni s-au adunat într-un parc, după ce zilele trecute organizatorii anunţaseră pe reţelele sociale că la eveniment vor veni artişti cunoscuţi.

Şi chiar dacă a fost doar o farsă, adunările fiind interzise, oamenii au umplut parcul din capitala Belgiei, în ciuda avertismentelor poliţiei. Au cântat şi au dansat fără să respecte niciun fel de restricţii, aşa că forţele de ordine au fost nevoite să intervină.

Tinerii au aruncat cu sticle în poliţişti, care au ripostat cu tunuri cu apă şi i-au împrăştiat. Belgia a intrat de curând din nou în carantină, iar numărul persoanelor care se pot aduna în aer liber este limitat la patru.

Zeci de poliţişti, desfăşuraţi pe cai sau pe jos, în echipamente de protecţie, au fost atacaţi în momentul intervenţiei şi cel puţin unul dintre ei a fost rănit. Mai mulţi participanţi au fost arestaţi, iar alții au fost răniți în timpul intervenției forțelor de ordine, scrie Agerpres.

Miercuri, Parchetul din Bruxelles avertizase că apelul lansat pe reţelele de socializare pentru o adunare în parcul Bois de la Cambre, de 1 aprilie, pentru o petrecere, este ilegal din cauza restricţiilor anti-Covid. Procuratura a criticat organizarea unui eveniment „fals”, intitulat „La Boum”, avertizând că participanţii riscă proceduri judiciare. Cu toate acestea, mii de oameni s-au adunat la acest miting joi după-amiază pe peluzele marelui parc din capitala Belgiei. Tinerii au cântat și au dansat în grup, filmându-se cu telefoanele mobile.

Procuratura a anunţat deschiderea unei anchete pentru identificarea organizatorilor acestui miting. În condițiile răspândirii rapide a tulpinii B.1.1.7 a coronavirusului, şcolile şi universităţile şi-au închis porţile luni, cu o săptămână înainte de vacanţa de Paşte.

Urmăriți în galeria foto de mai jos imagini de la petrecerea ilegală din parcul Bois de la Cambre din Bruxelles și de la confruntarea care a urmat cu forțele de ordine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!