Diverse

O jihadistă din Elveția suferea din dragoste pentru un luptător ISIS

Femeia de 28 de ani care a comis un posibil atac terorist într-un magazin din Lugano, Elveția, era cunoscută ca fiind jihadistă și suferea din dragoste. Tânăra de origine elvețiană ar fi cunoscut online un militant ISIS din Siria, pe care a încercat în zadar să-l întâlnească.

Tânăra a apucat o femeie de gât şi a înjunghiat cu un cuțit o alta, marți, într-un magazin din Lugano, din cantonul elvețian Ticino. Şefa poliţiei naţionale, Nicoletta della Valle, a declarat că există suspiciuni asupra unui posibil atac terorist. Una din victime are răni destul de grave, dar care nu îi pun viaţa în pericol, iar cealaltă a fost rănită uşor.

Parchetul general elveţian a anunțat că a deschis o anchetă pentru „atac suspectat că ar avea o motivaţie teroristă”. Femeia figura în bazele de date ale poliției drept o simpatizantă a grupării teroriste Stat Islamic.

Atacul s-a petrecut în jurul orei locale 14:00, în apropierea unei case de marcat, într-un magazin mare din Lugano.

„Atacatoarea este cunoscută de Fedpol ca având trecut jihadist, din anchete ale poliţiei realizate în 2017″, a transmis oficiul federal al poliţiei Elveției, notează Reuters.

Tânăra ar fi avut o relație prin intermediul rețelelor sociale cu un luptător jihadist din Siria și a încercat să meargă să-l întâlnească, însă autoritățile turce au întors-o de la graniță. Potrivit oficialilor federali, aceasta suferea de probleme psihice.

„Femeia suferea de probleme de sănătate mintală în acel moment. După întoarcerea în Elveția, a fost internată într-o clinică de psihiatrie”, au mai spus oamenii legii.

Mai mult, martorii au declarat că tânăra ar fi strigat în timpul atacului că face parte din gruparea Statul Islamic. Ulterior, suspecta a fost arestată. Procuratura federală a calificat incidentul drept posibil atac terorist şi a preluat investigaţia în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!