Diverse

O ursoaică din România, liberă după 38 de ani: „Nu a pășit pe iarbă niciodată”

Una din cele mai bătrâne ursoaice din România, în vârstă de 38 de ani, va fi, în sfârșit, liberă, după ce și-a petrecut toată viața la zoo. Va ajunge la Sanctuarul de urși de la Zărnești, a anunțat echipa AMP Libearty într-un mesaj postat pe Facebook.

„Nu a pășit pe iarbă niciodată, iar de urcat într-un copac nici nu poate fi vorba. Toată viața ei n-a văzut cerul liber, fără gratii”, se spune în mesajul postat pe Facebook. Acum este în drum spre spre Zărnești, unde va gusta libertatea pentru prima dată îv viața ei.

Ursoaica și-a petrecut ultimii 11 ani în parcul zoologic de la Rădăuți, într-o cușcă betonată, de 25 mp.

„Lungul drum spre libertate a început pentru, poate cea mai bătrână ursoaica din România. Deși are peste 38 de ani, a fost până acum doar un număr de inventar!!!! Toată tinerețea și-a petrecut-o într-un spațiu inimaginabil de mic, iar ultimii 11 ani i-a trăit într-un țarc de nici 25 de metri pătrați din parcul zoologic Rădăuți doar pe beton, între gratii groase de fier…. nu a pășit pe iarbă niciodată, iar de urcat într-un copac nici nu poate fi vorba. Toată viața ei n-a văzut cerul liber, fără gratii.

Cu fiecare kilometru parcurs este tot mai aproape de pădurea pe care nu a cunoscut-o niciodată! AMP Libearty îi va oferi copaci care îi vor ține umbră și unde se va putea ascunde când va vrea să stea liniștită, iarbă proaspătă care îi va fi culcuș moale pentru odihnă și prieteni urși. Revenim cu detalii!”, este mesajul AMP Libearty – Bear Sanctuary.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!