Organizatorii de evenimente cer ajutor de la stat. Această industrie a devenit ilegală

Companiile care activează în domeniul organizării de evenimente, târguri și expoziții solicită ajutoare din partea statului pe modelul schemei de sprijin de 100 de milioane de euro anunțată de autorități în domeniile cultural, muzical și de divertisment.

Peste 1.500 de firme din domeniu, cu afaceri totale de 124 de milioane de euro, peste 2.000 de angajați direcți și zeci de mii de colaboratori sunt în pericol din cauza pandemiei. La acestea se adaugă organizațiile non-guvernamentale care organizează evenimente educaționale.

Firmele solicită Guvernului ajutorarea companiilor din domeniu, care au rămas fără venituri din cauza restricțiilor impuse de autorități. Apelul este semnat de ”grupul de inițiativă al organizatorilor de evenimente educaționale de business, tehnologie, IT, antreprenoriat și creative”, care se declară ”consternat de faptul că Guvernul ignoră apelurile la dialog și solicitările unei întregi industrii aflate în imposibilitatea de a-și mai desfășura activitatea”. Firmele din domeniu organizează anual conferințe și evenimente precum TEDx, Brand Minds, iCEE.Fest, How to Web sau Bucharest Techweek.

Organizatorii de evenimente acuză că au avut până acum doar două întâlniri cu reprezentanții Guvernului, spre deosebire de mai bine de 15 pe care Executivul le-a avut cu organizațiile din cultură și divertisment. De asemenea, aceștia acuză că au fost direcționați spre schemele de granturi de ajutor de stat, însă există mai multe probleme legate de acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!