Social

Peste 50 de oameni au fost împușcați iar 7 au murit în weekend la Chicago. Creștere a numărului violențelor armate în SUA

Cel puţin 54 de oameni au fost împuşcaţi iar şapte dintre aceștia au decedat, într-o serie de incidente armate petrecute la sfârşitul săptămânii trecute în Chicago, a anunţat Departamentul de poliţie al orașului, citat luni de dpa. Numărul de omucideri a crescut cu 48% față de aceeași perioadă de anul trecut, în contextul pandemiei.

În mare parte din aceste incidente, victimele se pare că au fost simpli trecători, potrivit Agerpres.

Cu câteva zile în urmă, poliţia din Chicago a comunicat că, deşi nivelul general de criminalitate a scăzut cu 9%, numărul omuciderilor şi cel al incidentelor armate au crescut cu 48%, respectiv 46% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

Pe de altă parte, bilanţul din weekendul care tocmai s-a încheiat este mai scăzut faţă de cel din weekendul precedent, când au fost ucişi 13 oameni.

Richard Rosenfeld, criminolog la Universitatea Missouri-St.Louis, a declarat, pentru CNN, că este posibil ca această creştere a actelor de violenţă din SUA, care pe ansamblu încă nu a ajuns la nivelul anilor ’90, să fie legată de protestele declanşate de moartea lui George Floyd, în condiţiile în care atunci când oamenii nu au încredere în poliţie pot fi tentaţi să creadă că trebuie să-şi caute dreptatea singuri.

Totuşi, acest lucru poate duce la apariţia de victime în rândul persoanelor nevinovate. Săptămâna trecută, un bebeluş de un an din Brooklyn a fost împuşcat în timp ce se afla în cărucior, la un picnic.

Richard Rosenfeld a mai spus, pentru CNN, că redeschiderea statelor şi oraşelor după carantină duce indiscutabil la astfel de creşteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!