Social

Primarul Vergil Chițac, anunț important despre noul Spital Municipal Constanța de Oncologie și Cardiologie în valoare de peste 100 de milioane de euro

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac anunță publicarea documentației de licitație pentru construcția Spitalului Municipal cu dublă specializare, Oncologie și Cardiologie.
Finanțarea este asigurată preponderent prin PNRR. Din valoarea totală a proiectului, de peste 800 de milioane de lei, astăzi au fost licitate lucrările de construcție, în valoare de cca. 250 de milioane de lei.

”Un spital nou-nouț de oncologie și cardiologie la Constanța reprezintă un mare vis al constănțenilor. Un vis refuzat decenii la rând. Mai bine spus, o nevoie urgentă care, din păcate, a așteptat 30 de ani să fie îndeplinită”, a arătat primarul Vergil Chițac pe o rețea de socializare.

Licitația pentru lucrările de construcție la noul spital din Constanța a fost urcată astăzi în Sistemul de Achiziții Publice, după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Din documentația depusă reiese că numărul de paturi a crescut cca. 20% de la 104 cât au fost anunțate în proiectul inițial, la 126 de paturi, dintre care 10 sunt de Terapie Intensivă.

Spitalul este organizat pe 7 niveluri, inclusiv parter și mezanin. Suprafața construită desfășurată a noului spital depășește 21.000 de mp, în timp ce suprafața totală a terenului pus la dispoziție pentru spital este de peste 35.000 mp.

Structura de organizare și echipamente a noului spital cuprinde inclusiv o zonă de medicină nucleară PET-C.T., zonă de medicină nucleară SPECT-C.T., zonă de investigații R.M.N. și C.T. și un compartiment C.T.-SIM. Pentru pacienții cu afecțiuni oncologice va exista o zonă de radioterapie cu două buncăre, zonă de planning fizicieni și dotare terapie intensive.

Noul spital din Constanța, finanțat prin PNRR urmează să fie pus în funcțiune nu mai târziu de anul 2026.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!