Sanatate

Primii românii aduși din Italia la Hotel Flora Mamaia

Românii aduși din Italia în dimineața zilei de sâmbătă, 21 martie vor fi carantinați în Hotelul Flora din Mamaia. Jandarmeria este și ea prezentă la fața locului.
În contextul pandemic actual, în conformitate cu starea de urgență instituită pe teritoriul României și a dispozițiilor CNCCI care a analizat cele mai bune capacități operaționale din țară, s-a dispus ca începând de sâmbătă, 21 martie 2020, aproximativ 1500 de cetățeni români captivi în Italia să fie repatriați cu mai multe aeronave care vor ateriza pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu”. Organizarea transportului umanitar este realizată de către Ministerul Afacerilor Externe și aprobată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel VELA și de secretarul de stat în MAI, șeful DSU, Raed ARAFAT.
Despre aceste transporturi, prefectul județului Constanța, George Niculescu a transmis faptul că oamenii vor trece mai întâi printr-un triaj, organizat în cadrul Aeroportului Mihail Kogălniceanu, urmând ca apoi convoiul să se deplaseze către spațiile de carantinare. „Convoaiele vor fi însoțite de poliție iar centrele de carantinare vor fi păzite de Inspectoratul Județean de Jandarmerie.”
Din informațiile primite prin intermediul Ministerului de Externe, de la autoritățile italiene, starea generală de sănătate a cetățenilor români care vor fi repatriați este una bună. “Toți prefecții din țară lucrează pentru a limita răspândirea coronavirusului. Este o obligație față de români, este obligația funcției, a ordinelor primite în starea de urgență, este obligația noastră, a tuturor, de a fi solidari pentru că doar împreună putem să ieșim din această situație. Politicieni iresponsabili au început să se lamenteze că românii, frații noștri, prietenii noștri, rudele noastre, nu ar trebui să beneficieze de asistența statului român, pentru că pun binele lor mai presus de binele tuturor. Același comportament de a cumpăra tot orezul, de a cumpăra tot spirtul al unor partide politice demonstrează încă o dată iresponsabilitate, lașitate, mojicie și instigă la învrăjbirea românilor împotriva românilor.
Cetățenii români care vor ateriza astăzi pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, vor intra automat în carantină instituționalizată, în teste, pentru a depista persoanele care suferă de coronavirus. Cei depistați pozitiv vor merge automat în facilitățile sanitare special pregătite pentru acest scenariu, ceilalți vor fi cazați timp de 14 zile așa cum prevede legea în izolare. Transportul fraților noștri se va face în condiții de izolare, iar mașinile cu care vor fi transportați vor intra într-un amplu proces de dezinfecție.
Niciun constănțean nu este supus la risc, singurul risc în această situație este să lăsăm politicianismul, frica și ura să ne dezbine.Îi avertizez pe cei care luptă împotriva cetățenilor români prin mesaje de panică că nu vor reuși. Îi vom salva pe frații noștri fără a pune în vreun risc cetățenii Constanței” a declarat prefectul județului Constanța, George-Sergiu NICULESCU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!