Politica

Raluca Turcan a solicitat să fie amendată pentru nepurtarea măștii: „A fost o neatenție pentru care îmi pare rău”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a cerut să fie amendată pentru nepurtarea măștii, după ce a fost surprinsă în acest mod la o acțiune de împădurire la care a participat, în județul Sibiu. Imaginile au ajuns în spațiul public și au stârnit mai multe controverse pe tema nerespectării regulilor impuse de pandemia de Covid-19.

„Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare.

Este important să respectăm toți regulile, este important să rămânem prudenți și să ne protejăm sănătatea noastră și pe a celor din jurul nostru. Înțeleg că oamenii au obosit cu toții, dar trebuie să rămânem prudenți și să accelerăm vaccinarea. Putem fi mai bine în scurt timp”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook

Ministrul Muncii nu a purtat mască la o acțiune de împădurire la care a participat, în județul Sibiu. Alături de Raluca Turcan s-au președintele Consiliului Județean și mai mulți alți oficiali locale. Ulterior, unul dintre aceștia a fost internat în spital, cu COVID-19. În apărarea sa, Raluca Turcan a scris inițial pe o rețea de socializare că fotografiile nu sunt reprezentative, iar participarea la eveniment a fost condiționată de un test antigen negativ.

„De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști si dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se afla la șase km, unde rata de infectare era de 0,33. Distanțarea a fost în general respectată, iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a scris întâia oară ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!