Record mondial neobișnuit: Un bărbat a strâns 20.000 de jucării din restaurante fast-food

Percival Lugue, un artist grafic din Filipine, a început să colecţioneze, încă de la vârsta de cinci ani, jucării oferite de lanţuri de restaurante fast-food precum McDonald’s, Burger King şi, cel mai cunoscut în ţara sa, Jollibee, informează Reuters.

După aproape cinci decenii, bărbatul, acum în vârstă de 50 de ani, deţine 20.000 de jucării, care îi ocupă aproape întregul spaţiu din locuinţa, şi un record mondial Guinness, obţinut în 2014, când colecţia sa ajunsese la 10.000 de obiecte.

”O jucărie este asemenea unui povestitor prin ea însăşi”, a spus Lugue, oferind detalii despre hobby-ul său din mijlocul unei grămezi de jucării diverse, în locuinţa sa cu trei etaje.

”Spre exemplu, îmi oferă posibilitatea de a arunca o privire înspre perioada când am cumpărat-o, care este povestea ei, care sunt întâmplările asociate acestei achiziţii”, a spus el.

Lugue, care locuieşte în localitatea Apalit, din Pampanga, o provincie la nord-vest de Manila, şi-a construit locuinţa în mod special pentru a-şi depozita colecţia.

I-a plăcut să se joace mereu cu jucăriile, dar chiar şi când era copil avea o grijă deosebită de ele şi îi plăcea să le expună în anumite locuri, spre ”deosebire de ceilalţi copii, care îşi distrugeau jucăriile””.

Deşi cea mai mare parte a colecţiei de jucării a fost obţinută prin achiziţii personale, unele au fost donate de prieteni şi familie.

”Îmi invitam prietenii să… mâncăm la McDonald’s… şi mergând o singură dată, puteam să-mi completez întregul set”, a spus el.

Unul dintre cele mai valoroase obiecte din colecţie este o figurină ”Hetty Spaghetti”, o mascotă din lanţul de restaurante Jollibee, pe care mama lui i-a oferit-o în 1988.

Visul lui este de a-şi expune colecţia pentru public sau chiar să deschidă un muzeu pentru ”a le oferi altora şansa de a-şi reaminti de întâmplări din propria copilărie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!