Șase maimuțe care au primit un vaccin anti-coronavirus au devenit imune la boală

În cursa mondială pentru un vaccin împotriva coronavirusului, Universitatea Oxford pare să facă cel mai mare pas înainte.

Șase maimuțe care au primit un vaccin dezvoltat la Universitatea din Oxford sunt sănătoase și nu au niciun simptom al bolii după expunerea susținută, timp de 28 de zile, la coronavirus, relatează The New York Times.

Rezultatul este încurajator pentru vaccinul care a început să fie testat și pe oameni, însă ar putea trece luni de zile până când acesta ar fi disponibil.

Experimentul pe maimuțe a fost realizat la sfârșitul lunii martie, de către oamenii de știință de la Laboratorul Rocky Mountain din Hamilton.

Șase macaci rhesus au primit vaccinul produs de Institutul Jenner și de Oxford Vaccine Group. Maimuțele au fost apoi expuse la niveluri ridicate de coronavirus, despre care se știa că au îmbolnăvit anterior alte maimuțe. Totuși, aceste maimuțe nu au fost deloc afectate și au rămas sănătoase 28 de zile mai târziu.

„Macacul rhesus este cea mai apropiată specie de oameni”, a declarat pentru The New York Times, Vincent Munster, șeful unității care a desfășurat experimentul.

Institutul Jenner, care lucrează ca parte a Oxford Vaccine Group, conduce cursa globală pentru un vaccin contra coronavirusului. Guvernul Regatului Unit a promis 20 de milioane de lire sterline pentru testare.

Vaccinul administrat maimuțelor se numește hAdOx1 nCoV-19. Testele pe oameni au început în urmă cu câteva zile și se așteaptă să fie finalizate în septembrie. Procesul de dezvoltare a unui vaccin este lung, iar luna septembrie pentru finalizare este un termen extrem de scurt pentru acest domeniu.

Cu toate că maimuțele pe care s-a desfășurat experimentul au un ADN similar cu al oamenilor în proporție de 93 la sută, experții avertizează că nu există nicio garanție că acest vaccin va fi eficient și la oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!