Sanatate

Situație alarmantă. Poți aștepta și cinci zile pentru a afla dacă ai Covid-19 în anumite județe

Persoanele care cer să fie testate la domiciliu pentru COVID-19 aşteaptă şi 5 zile în anumite județe. De exemplu în Buzău, poți aștepta 4-5 zile, în condiţiile în care multe dintre ambulanţe sunt blocate cu pacienţi în curtea Spitalului Judeţean, arată News.ro.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă spun că timpii de aşteptare pentru pacienţii care cer să fie testaţi pentru COVID-19 la domiciliu a ajuns la 4-5 zile, în condiţiile în care multe dintre ambulanţe sunt blocate cu pacienţi în curtea Spitalului Judeţean, aşteptând eliberarea unui pat, dar şi în contextul unui val mare de solicitări din partea celor care au simptome de boală.

Potrivit asistentului Rodica Corneci, de la SAJ Buzău, sunt pe listele de aşteptare peste 200 de buzoieni care au solicitat efectuarea unui test rapid la domiciliu, însă trebuie să aştepte până la 4-5 zile pentru ca un echipaj medical să ajungă la ei.

Situaţia este generată de numărul mare al ambulanţelor care aşteaptă cu pacienţi COVID în curtea Spitalului Judeţean eliberarea unui pat pentru a preda bolnavii, dar şi din cauza numărului mare de solicitări de la cazuri mai grave pe care le înregistrează Ambulanţa Buzău, la fel ca toate serviciile de profil din ţară.

„Pe listele de aşteptare sunt peste 200 de persoane care au solicitat efectuarea unui test rapid pentru depistarea coronavirusului. Pacienţii trebuie să aştepte însă, iar timpii de aşteptare pot ajunge până la 4-5 zile”, a declarat Corneci.

În judeţul Buzău, vineri, sunt raportate 278 de cazuri noi de COVID-19 şi 2 reinfectări. Pacienţii au între 1 an şi 92 de ani. Tot vineri, sunt raportate 5 decese la pacienţi cu vârste cuprinse între 62 şi 82 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!