Social

Un bărbat cu Covid, care și-a fracturat piciorul, a fost refuzat la UPU Sibiu de medici

Un bărbat din Sibiu, confirmat cu coronavirus, care a suferit o fractură la nivelul piciorului, a mers la UPU Sibiu pentru a cere ajutor. Medicul ortoped de gardă a refuzat să acorde îngrijiri pacientului infectat cu SARS-CoV-2, deși unitatea medicală în care lucrează este spital Covid.

Alexandra, soţia bărbatului căruia i s-a refuzat ajutorul medical pe motiv că era confirmat cu COVID-19, a scris pe Facebook experienţa trăită în cadrul Spitalului din Sibiu, unde medicul de gardă de Ortopedie nu s-a prezentat să îngrijească pacientul, notează Mediafax.

„Sunt şocată de cele întâmplate. Cum să ţi se refuze controlul şi tratamentul la urgenţe, pe motiv ca esti pozitiv COVID??? La Urgenţe, într-un spital COVID!”, spune femeia.

Aceasta povesteşte că soţul ei şi-a fracturat piciorul în urmă cu o săptămână, iar sâmbătă au apărut complicaţii. Fiind sâmbătă, femeia s-a speriat, a luat legătura cu un alt medic prin telefon şi, neştiind cât de gravă este situaţia, a decis să meargă la UPU Sibiu, pentru un control.

„Am sunat la Salvare, au venit să îl ia. Dar, ajuns la spital, acesta află că medicul de gardă de pe ortopedie refuză să îl vadă, deoarece el nu acceptă să vadă pacienţi pozitivi covid. Am cerut un document în care să explice în scris motivul pentru care, un pacient ajuns în Urgenţe, fie el şi pozitiv, nu primeşte îngrijiri. Adică cum? Dacă eşti pozitiv, gata, poţi să mori? Nu le mai pasă de tine?”, se întreabă femeia.

Aceasta spune că nu poate divulga public numele medicului care i-a refuzat soţului său ajutorul medical, însă îl numeşte „persoană complet dezumanizată”.

„Nu vă este ruşine? Nu aveţi remuşcări? Ca soţul meu, mulţi alţii.. Chiar nu vă pasă? Eu vă înţeleg teama, dar atunci când ştiaţi că lucraţi unde lucraţi, la ce vă aşteptaţi, în aceste timpuri de pandemie? Doar persoane sănătoase, fără alte afecţiuni? Noi eram printre cei ce ne protejam, şi uite tot am luat”, mai spune Alexandra.

Potrivit Mediafax, care a cerut o reacție la acest caz, reprezenaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au transmis că s-au autosesizat, iar conducerea unităţii medicale are o anchetă în derulare privind această situaţie.

Acesta nu este un caz singular la Secţia Clinică de Ortopedie şi Traumatologie a Spitaluliu din Sibiu. În luna aprilie, când spitalul primea doar cazuri COVID, un bărbat a acuzat faptul că mama sa a murit în chinuri, după ce a îndurat dureri greu de imaginat, pentru că nu a primit ajutor medical, deşi suferise o fractură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!