International

(VIDEO) ALERTĂ. A reizbucnit conflictul israelo-palestinian: Zeci de rachete au fost lansate spre Israel

Grupuri islamiste palestiniene au lansat, luni, zeci de rachete spre teritoriul israelian, în contextul violenţelor israelo-palestiniene din Ierusalim, iar, în replică, armata israeliană a atacat poziţii militare din Fâşia Gaza, anunță Mediafax.

Şapte rachete au fost lansate de organizaţia fundamentalistă Hamas din Fâşia Gaza spre Israel, inclusiv spre zona urbană Ierusalim, a comunicat armata israeliană. Una dintre rachete a fost interceptată, iar celelalte au căzut în zone nelocuite.

Potrivit postului Channel 12, o casă a suferit daune minore după ce a fost lovită de o rachetă, în zona Mevasseret Zion, la periferia vestică a oraşului Ierusalim.

Brigăzile Al-Quds, filiala militară a organizaţiei Jihadul Islamic, susţin că au lansat 30 de rachete spre oraşul israelian Sderot. Sirenele antiaeriene au fost activate şi în oraşul israelian Askelon, precum şi în comunităţile israeliene Sha’ar Hanegev. De asemenea, au fost raportate atacuri cu obuze de mortieră lansate din Fâşia Gaza. Armata israeliană a anunţat că un bărbat a fost rănit uşor în urma unui atac, conform cotidianului Times of Israel.

În replică la atacurile cu rachete, armata israeliană a atacat poziţii islamiste din Fâşia Gaza. Cel puţin două persoane au fost rănite în zona Beit Hanoun din Fâşia Gaza. Conform unor surse medicale palestiniene, trei copii palestinieni au fost ucişi în raiduri aeriene israeliene, dar informaţia nu poate fi confirmată din surse independente.

Atacurile cu rachete asupra Israelului intervin în contextul confruntărilor dintre palestinieni şi israelieni produse în zona centrului vechi al Ierusalimului. Peste 300 de palestinieni şi cel puţin 16 agenţi de poliţie israelieni au fost răniţi, luni dimineaţă, în noi confruntări produse în centrul vechi al oraşului Ierusalim.

Tensiunile s-au amplificat în ultimele săptămâni, la Ierusalim, în Cisiordania şi Fâşia Gaza. În contextul violenţelor, Curtea Supremă de Justiţie din Israel a amânat, duminică, decizia de expulzare a unor familii palestiniene din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalim, în cazul unui litigiu cu un grup de colonişti evrei.

În urmă cu câteva zile, un elev israelian al unei şcoli teologice evreieşti a murit după ce a fost împuşcat în Cisiordania. De asemenea, un adolescent palestinian a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene.

Vinerea trecută, doi militanţi palestinieni au fost împuşcaţi mortal după ce au deschis focul asupra unui sediu al Poliţiei de frontieră israeliene. Tot vineri, într-un alt incident, un palestinian în vârstă de 27 de ani din Hebron a fost arestat după ce a încercat să atace mai multe persoane cu un cuţit, la Peştera Patriarhilor.

La începutul postului musulman al Ramadanului, protestatari palestinieni au atacat frecvent agenţi ai poliţiei israeliene în zona Porţii Damasc, la intrarea în centrul vechi al Ierusalimului, din cauza restricţiilor antiepidemice. În replică, în centrul Ierusalimului au avut loc marşuri antipalestiniene ale extremiştilor religioşi evrei.

Administraţia Emmanuel Macron a lansat un avertisment asupra riscurilor generate de violenţele dintre israelieni şi palestinieni produse în centrul vechi al oraşului Ierusalim, îndemnând ambele părţi să ia măsuri pentru reducerea tensiunilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!