InternationalUltima Ora

Violențe în suburbiile Parisului, între poliție și mai multe grupuri de tineri, pe fondul restricţiilor anti-COVID

Grupuri de tineri au incendiat tomberoane şi au dat foc artificiilor în mai multe suburbii ale Parisului, relatează marţi mass-media din Franţa despre o nouă noapte de tulburări pe fondul restricţiilor impuse de autorităţi din cauza epidemiei de coronavirus, dar care ameninţă fragila pace socială în zone sărace, informează Reuters, citată de Agerpres.

Posturile de televiziune BFM TV şi C News au transmis imagini cu artificii lansate în zone precum Villeneuve-La-Garenne, Aulnay-sous-Bois şi Asnieres, în timpul intervenţiei poliţiei anti-revoltă, în timp ce agenţia France Presse a relatat despre incendierea de tomberoane.

Tulburările au izbucnit mai întâi la Villeneuve-La-Garenne, în nordul capitalei, în cursul nopţii de sâmbătă, după ce un motociclist s-a ciocnit cu o maşină de poliţie fără însemne în timpul unei urmăriri.

Bărbatul a trebuit spitalizat pentru tratament, iar poliţia a anunţat că va deschide o anchetă internă cu privire la incident.

Suburbiile cu locuinţe sociale care înconjoară multe oraşe franceze sunt de multă vreme focare de nemulţumire din cauza problemelor sociale şi economice.

În 2005, tulburările s-au întins pe parcursul a trei săptămâni după ce doi tineri au murit în timp ce fugeau de poliţie într-o suburbie din nordul Parisului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!