Social

22 de migranți au încercat să intre în România traversând Dunărea cu o barcă gonflabilă

22 de migranți au încercat să intre în România traversând Dunărea cu o barcă gonflabilă. Zece adulţi și 12 copii care au traversat Dunărea, din Serbia, cu o barcă gonflabilă, pentru a intra ilegal în România, au fost prinși de Polția de Frontieră de la Porțile de Fier 2. Este vorba despre cetățeni din Irak și Afganistan.

Migranții au fost reperaţi de poliţiştii de frontieră români în zona pădurii Crivina, în jurul orei 03.00 potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Oamenii au fost duși la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut şi triajul epidemiologic. Niciunul nu avea acte. În urma primelor verificări, s-a stabilit că este vorba despre sunt cetăţeni din Irak şi Afganistan, 10 adulţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 57 de ani, şi 12 copii, cu vârste cuprinse între 18 luni şi 15 ani. Migranții încercau să ajungă în Occident.

Ei au spus că au trecut frontiera din Serbia cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, condusă de unul dintre ei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi pentru a stabili întreaga arie infracţională. Poliția nu a precizat dacă migranții vor rămâne pe teritoriul României sau vor fi returnați în Serbia, în baza acordului de readmisie dintre cele două țări.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!