Social

Caz CUTREMURĂTOR. Un băiat de 9 ani a fost rănit cu un cuțit de tatăl său. Copilul a vrut să o apere pe mamă

Caz cutremurător. Un băiat de 9 ani a fost rănit cu un cuțit de tatăl său, a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Copilul s-a pus scut în fața mamei sale pentru a o apăra, transmite PRO TV

Se pare că cei doi părinți se certau, iar la un moment dat bărbatul s-a repezit înspre mama copiilor cu un cuţit. Speriat, băiatul a sărit să o apere și a primit el lovitura de cuțit. În tot acest timp, sora băiatului, speriată și ea, a sunat la 112.

„Echipajul medical a acordat primul ajutor acestui copil, l-a pansat, l-a perfuzat, iar apoi l-au transportat la spitalul din Bârlad pentru investigaţii suplimentare. Ulterior, în cursul nopţii, copilul a fost transportat la spitalul din Iaşi pentru îngrijiri de specialitate.”, a declarat dr. Dan Ungureanu, medic la Ambulanța Vaslui.

În urma incidentului, sora băiatului rănit a fost şi ea internată într-un centru pentru Protecţia Copilului pentru evaluare şi consiliere psihologică. Oamenii legii au deschis acum un dosar penal pe numele tatălui violent și s-a emis un ordin de protecție pe numele agresorului.

„În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. Împotriva unui bărbat de 58 de ani a fost emis un ordin provizoriu de protecţie.”, a declarat Bogdan Gheorghiță, IPJ Vaslui.

Familia pare că era de mai mult timp în vizorul autorităților. În trecut s-au mai făcut anchete sociale. Cei doi fraţi au fost instituţionalizaţi anul trecut, până când responsabilii au decis că pot să se întoarcă acasă. Totuși, scandalurile au continuat, iar copii au asistat în tot acest timp neputiincioși la toate cele întâmplate. Ce se va întâmpla cu copiii de această dată, urmează să stabilească cei de la Protecția Copilului.

Din păcate acesta nu este un caz singular. Statisticile arată că foarte mulți copii din România sunt victime ale violenței în familie. Unii au ajuns chiar să fugă de acasă pentru a scăpa de chinuri.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!