Cultura-Educatie

Anunț oficial: Când și cum se vor desfășura examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională

Anunț oficial Președintele Klaus Iohannis a anunțat că elevii nu se vor întoarce la şcoală în acest an şcolar, însă elevii care susţin examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională vor reveni la cursuri după 2 iunie. Cele două examene se vor desfășura la datele stabilite.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că pentru majoritatea elevilor grădinițele și școlile nu se mai redeschid în acest an şcolar, dar există câteva excepţii.

Elevii din clasele a 8-a și a 12-a vor putea reveni la școala după 2 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale. În acest caz normele de distanțarea pot fi respecate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală, vor sta 2-3 ore și se vor pregăti pentru examenele naționale.

Examenele naționale se vor organiza așa cum au fost planificate, însă cu respectarea unor reguli stricte de distanțare. Se va măsura temperatura, se va face intrarea pe o parte, iar ieşirea pe altă parte, se va face dezinsecţie.

La jumătatea lunii februarie Ministerul Educației a aprobat calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020 și sesiunea august-septembrie 2020. Când au loc examenele și când sunt afișate rezultatele la BAC 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!