(SURSE) Klaus Iohannis nemulțumit de blocarea negocierilor, îi cheamă la odine pe Ciucă și Cîțu

Klaus Iohannis este nemulțumit de faptul că negocierile pentru susținerea parlamentară a Guvernului Ciucă au eșuat, potrivit unor surse politice. Președintele ar urma să aibă o discuție cu premierul desemnat și cu președintele PNL, în această seară sau mâine dimineață.

Potrivit surselor politice, generalul Ciucă este foarte aproape de a-și depune mandatul, nefiind dispus să suporte umilința respingerii propunerii sale de guvern în parlament. Președintele Iohannis încearcă însă să prevină un asemenea deznodămând și urmează să se consulte cu premierul desemnat și cu Florin Cîțu.

După ce PSD a decis că nu va susține un guvern minoritar, pentru că PNL a respins orice solicitări ale social-democraților cu privire la programul de guvernare, președintele Iohannis ar fi revenit la ideea de a obține susținerea USR. Nici oamenii lui Cioloș nu vor însă să susțină un guvern minoritar PNL-UDMR, astfel că singura soluție ar fi cooptarea USR la guvernare.

Potrivit unor surse din PNL, liberalii nu doresc să refacă alianța cu USR, cel puțin deocamdată, însă discuțiile cu președintele Iohannis ar putea schimba lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!