Politica

Apele Române, instituția în care PNL și PSD și-au numit oameni fără competențe în domeniu

În petiția transmisă inclusiv președintelui României, inginerul Ianculescu, omul din filmul Recorder, arată că liberalii au schimbat cel puțin 19 directori de instituții aflate în subordinea Administrației Naționale „Apele Române”, unii fiind oameni numiți anterior de PSD. Libertatea a luat urma unora dintre cazuri. Peisajul profesional care rezultă nu este ușor de parcurs, dar descrie, cu acuratețe, combinația între lipsa de calificare și politizare.

Stenogramele unei discuții pe care Ianculescu a avut-o cu membri ai Corpului de Control și pe care Libertatea a publicat-o arată cum se făceau schimbările politice. Marius Hofman, membru al Corpului de Control al Apelor Române, condamnat penal în primă instanță, și Constantin Mețler, directorul general adjunct al Administrației Naționale „Apele Române”, făceau curățenie în numele PNL, obținând locuri pentru oamenii de partid la vârful filialelor din teritoriu.

Aceeași schimbare de gardă politică și în Constanța. Liberalii l-au propulsat la conducerea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral pe Bogdan Bola, un avocat în vârstă de 39 de ani, cu studii la Universitatea Spiru Haret și Universitatea Ovidius.

Funcția de consilier județean Constanța, obținută la alegerile locale din septembrie, nu i-a fost suficientă, iar Bola se regăsește al patrulea pe lista PNL Constanța la parlamentare, pentru un post de deputat.

Bogdan Bola a ocupat mai multe funcții printre liberali, începând cu Organizația Județeană de Tineret a PNL Constanța, TNL România, apoi PNL Constanța. Este fiul fostului prefect de Constanța susținut de PNL Eugen Bola, forțat să-și dea demisia în ianuarie 2014 de Liviu Dragnea, atunci vicepremier, pentru că nu a trecut cu brio testul viscolului.

Liberalul se laudă în CV cu mai multe cursuri în domeniul politicii, însă nu are niciun studiu în domeniul apelor. În bilanțul pe care și l-a făcut luna trecută, Bogdan Bola anunța că în mandatul său au fost făcute peste 900 de controale pe litoral, iar instituția pe care o conduce a dat amenzi de peste două milioane de lei.

Bogdan Bola recunoaște că numirea sa la conducerea instituției a fost una politică și ca nu are studii în domeniu, dar chiar și studiile juridice sunt „de un real ajutor”.

După controalele trimise de Molnar la toate instituțiile din subordinea ANAR, Hristu Uzun și-a dat demisia de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, pe modelul lui Ianculescu, susține Libertatea. Uzun, membru PSD Constanța, a ocupat în 2017 postul de director prin concurs, împotriva altor trei contracandidați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!