Politica

HAOS TOTAL la PNL. Nemulțumiri uriașe ale PNL-iștilor pentru formarea unui Guvern cu PSD

Răsturnare de situație în PNL, după ce ieri au avut loc negocieri cu PSD, iar reacțiile din partid și mai ales de la baza partidului au fost negative față pentru un Guvern cu PSD. Iar în acest moment, PNL este împărțit între a face Guvern PSD și USR. Mai mult, potrivit unor surse politice, partidul se teme de scindarea partidului daca se ajunge la Guvern cu PSD și Nicolae Ciucă premier, pentru că ar fi pus într-o poziție inferioară față de PSD. Un prim semnal este dat și de Alex Muraru, președintele PNL Iași, care a anunțat pe Facebook că preferă alianță cu USR și UDMR, nu cu PSD.

Concret, surse politice au declarat pentru știripesurse.ro că PNL este într-o situație neclară după negocierile cu PSD, pentru că tot mai mulți lideri văd multe dezavantaje pentru partid, daca se va face alianță cu PSD, iar premierul nu va fi dat de partid. Explicația e simplă, PNL ar pierde controlul și la guvernare și ar trebui să își asume un premier impus.

Iar mulți dintre ei consideră că varianta sănătoasă este Guvern cu USR, mai ales după reacțiile de după negocierea cu delegația PSD. Oricum, în PNL este cunoscut faptul că presedintele Klaus Iohannis vrea Guvern cu PSD și cel mai probabil îl va susține tot pe Nicolae Ciucă premier. Dar aici este un mare dezavantaj pe care PNL îl are fata de alte partide, pentru că celelalte partide merg cu președintele propunere de premier. PSD cu Marcel Ciolacu, Usr cu Dacian Cioloș, UDMR cu Kelemen Hunor. Iar PNL nu ar merge cu președintele partidului, nu va avea un lider PNL premier și ar fi nevoit să stea forțat într-un Guvern cu miniștri PSD puternici, pentru că PSD cere doar ministere de forță, pe cele mai importante.

În PNL deja se consideră că nominalizarea lui Nicolae Ciucă a fost mare greseala, iar daca va fi propus iar, se va crea o falie între partid și presedinte, pentru că se vor crea poli de putere în partid, iar PNL nu îl recunoaște pe Nicolae Ciucă drept lider liberal, fiind pus de puțin timp în PNL, iar pentru partid, normal este ca un lider PNL să fie propus premier.

Mai mult, PNL este aceeași reținere fata de Nicolae Ciucă cum a fost și în decembrie 2020, când a fost propus premier interimar. Următoarele zile sunt deinitorii pentru viitorul PNL, o decizie dacă vom avea Guvern cu PSD sau cu USR se va lua luni, când membrii BPN vor trebui să spună clar cu cine preferă. În ultima ședință BPn au fost mai mulți lideri care au spus că nu vor guvern cu PSD, pentru că PNL s-ar sinucide politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!