Diverse

Băieții și fetele au fost îndemnați să poarte fustă la școală pentru a arăta că hainele nu au gen

Copiii de la Școala Primară Castleview, din Edinburgh, au participat la ziua „Poartă o fustă la școală” pentru a-și arăta solidaritatea după ce un băiat din Spania a fost exclus din cursuri pentru că purta o fustă, informează Mirror.co.uk.

O școală primară le-a cerut atât băieților, cât și fetelor să poarte fustă la cursuri, în încercarea de a promova egalitatea și de a se solidariza cu un băiat alungat de la lecții în Spania.

Inițiativa urmează campaniei „La ropa no tiene género” – „Hainele nu au gen” – care a fost lansată în orașul spaniol Bilbao, după ce Mikel Gomez, în vârstă de 15 ani, a fost îndrumat către un psiholog pentru că a purtat o fustă la clasă.

Elevii de la Castleview au venit cu ideea că elevii și profesorii să poarte fuste în sprijinul egalității și pentru a ajuta la predarea toleranței și a respectului, relatează Edinburgh Live.

Elevii de la școala primară Castleview au participat la ziua „Purtă o fustă la școală”.

Domnișoara White, profesoară la școala primară, a scris pe Twitter: „P6 au învățat despre importanța distrugerii stereotipurilor de gen. Am organizat „Ziua purtați fustă la școală” pentru a crește gradul de conștientizare a campaniei #LaRopaNoTieneGénero. Aceasta va avea loc joi, 4 noiembrie și ne-ar plăcea ca toată lumea să se implice!” Ea a adăugat: „Nu vrem să forțăm pe nimeni să poarte ceva de care nu sunt mulțumiți, dar sperăm că mulți dintre voi veți fi dornici să ajutați la răspândirea mesajului nostru important. Pantalonii sub fuste sunt permisi!”

Mișcarea a fost lăudată de unii părinți, dar a stârnit și controverse, deoarece unii oameni au susținut că nu are nimic de-a face cu educația.

Un purtător de cuvânt al Consiliului din Edinburgh a declarat: „În calitate de capitală a Scoției, suntem pe deplin angajați să promovăm egalitatea și diversitatea și suntem dornici să creștem respectul, toleranța și înțelegerea în special în școlile noastre.

Vrem să ne asigurăm că toate școlile noastre sunt incluzive și Castleview desfășoară o muncă pozitivă pentru a promova egalitatea în toate grupurile lor anuale. În cadrul acestei lucrări, cei P6 au dat peste campania „Hainele nu au gen”, care a început în Spania anul trecut, după ce un elev a fost expulzat din școală pentru că purta o fustă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!