Sanatate

Canada autorizează vaccinul Pfizer pentru copii. În România s-a anunțat de la vară

Vaccinul Pfizer împotriva coronavirus va fi administrat și copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Canada a anunțat miercuri că a autorizat vaccinul Pfizer / BioNTech anti Covid-19 pentru copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, scrie CNN. Rezultatele studiilor clinice ale vaccinului Covf-19 Pfizer / BioNTech au arătat că eficacitatea sa este de 100% și este bine tolerată la tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, a spus compania.

„Cele mai frecvent raportate reacții adverse au fost temporare și ușoare, cum ar fi o durere de braț, frisoane sau febră”, a spus dr. Supriya Sharma, consilierul medical principal al Health Canada.

Citește și: (VIDEO) Șeful campaniei de vaccinare anunță că IMUNIZAREA COPIILOR din România începe în această vară

Vaccinarea copiilor în Canada

Mai multe îndrumări cu privire la momentul și modul de a începe distribuirea vaccinului către copii vor fi stabilite de Agenția de Sănătate Publică din Canada și de provincii și teritorii individuale.

Între timp, în SUA, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este pregătită să autorizeze vaccinul coronavirus Pfizer / BioNTech la copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani la începutul săptămânii viitoare, a declarat un oficial al guvernului.

Vaccinarea copiilor în România

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, anunță că imunizarea în masă a copiilor va începe chiar din această vară.

„Compania BionTech Pfizer a depus documentația la Agenția Medicamentului pentru autorizarea pe grupa de vârstă 12 -15 ani. Mă aștept ca într-o lună să aprobe și FDA și astfel avem o perspectivă foarte clară să vaccinăm în această vară copiii care au aceste vârste, evident cu acordul părinților”, a declarat Gheorghiță.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Medic endodont Dr. Reșit Ayla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!