Candidat la prezidențiale, ARESTAT în Bulgaria după ce a ieșit dintr-o emisiune

Candidatul la alegerile prezidenţiale din Bulgaria Boian Stankov, cunoscut sub numele Boian Rasate şi care este suspectat de vandalizarea unui centru al comunităţii LGBTI din Sofia, a fost arestat marţi seara după participarea la o emisiune televizată, relatează BTA, citând surse ale poliţiei.

Arestarea lui Rasate intervine după ce s-a stabilit că, la 30 octombrie, împreună cu un grup de persoane, el a intrat în sediul unei fundaţii din Sofia şi a început să ţipe, să distrugă mobilierul şi să stropească pereţii cu un spray.

O procedură preliminară a fost declanşată pentru faptul că Rasate, în complicitate cu alte persoane neidentificate, „a comis acte obscene, încălcând grav ordinea publică şi exprimând o lipsă de respect vădită faţă de societate, manifestată printr-o sfidare extremă”.

Acţiunile descrise de parchet coincid cu atacul de sâmbătă asupra Rainbow Hub, un centru al comunităţii LGBTI, de către un grup al Uniunii Naţionale Bulgare (BNU), condus de liderul formaţiunii, Boian Rasate. Într-o intervenţie la postul de televiziune Nova TV, Rasate a negat luni orice implicare în atacul împotriva biroului LGBTI.

Procurorul general a cerut luni ridicarea imunităţii lui Rasate, de care acesta beneficiază în calitatea sa de candidat independent la preşedinţie, nominalizat de un comitet de iniţiativă.

Tot luni, Comisia Electorală Centrală (CEC) i-a ridicat imunitatea lui Rasate, făcând posibilă urmărirea penală a acestuia. Marţi, parchetul a declarat că poliţia nu l-a putut găsi la niciuna dintre adresele furnizate, ceea ce a determinat arestarea sa imediat după încheierea emisiunii tv la care participase.

Parchetul urmează să decidă miercuri sau în zilele următoare plasarea sau nu a acestuia în arest preventiv şi dacă va formula acuzaţii împotriva sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!