Social

Un fost şef de post de poliţie prins în flagrant în timp ce primea mită

Un fost şef al postului de poliţie din comuna Fărcaşele, prins în flagrant în anul 2020 în timp ce primea mită pentru a interveni în soluţionarea unui dosar penal, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de peste patru ani de închisoare, a informat Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Fostul poliţist va executa 4 ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare în regim de detenţie, fiind condamnat pentru infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă, printr-o sentinţă pronunţată de Tribunalul Olt în luna aprilie 2022 şi rămasă definitivă luni, 6 februarie, după ce Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondat apelul formulat de un inculpat.

În luna decembrie 2020, fostul şef al postului de poliţie din comuna Fărcaşele a fost prins în flagrant primind mită suma de 750 de euro pentru a interveni într-o cauză penală.

„Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, la data de 17.12.2020, organele de cercetare penală din cadrul Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au prins în flagrant o persoană, la data faptelor agent şef principal de poliţie şi şef de post, imediat după ce a primit suma de 750 de euro de la martorul denunţător. Suma a fost pretinsă de poliţist în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal ce-l privea pe denunţător şi intervenţia în acest sens pe lângă procurorul care supraveghea urmărirea penală în cauza respectivă”, a precizat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!