Ce a pățit sportivul care s-a plâns public că lăcașurile de cult sunt deschise, dar nu și sălile de fitness

Regimul din Iran nu dă semne de deschidere, după ce în urmă cu două luni l-a executat pe luptătorul Navid Afkari, pe motiv că acesta ar fi ucis un funcţionar în timpul unei manifestaţii din 2018.

Arestat după o postare pe Instagram, acum riscă execuția. ”Mulțumim lui Dumnezeu că e după gratii!”
Acum, în pandemia de coronavirus, un alt sportiv riscă să fie executat. Reza Tabrizi, un culturist paralimpic din Iran, s-a plâns public că sălile de gimnastică sunt închise din cauza pandemiei, în timp ce moscheile rămân deschise.

Tabrizi a acuzat ipocrizia autorităților, pe contul său de Instagram, iar la scurt timp după asta a fost arestat, potrivit Antena 3 Spania. Acum, conform sursei citate, sportivul iranian, care în 2011 a obținut o medalie la campionatul mondial din Noua Zeelandă, se teme că va fi executat.

”Mulțumim lui Dumnezeu că acum e după gratii. A crezut că poate face orice dorește într-o țară condusă de credințele noastre religioase”, a spus Morteza Mustafazadeh, un oficial de la Teheran, potrivit Fox News.

Nu este singurul sportiv care are probleme cu autoritățile de la Teheran. Ali Ansari, campion la Ju Jitsu, a fost condamnat la lovituri de bici, singurul motiv fiind că are prea multe tatuaje, lucru considerat delict pe motive religioase.

”Toți ne dorim ca Reza Tabrizi să nu fie condamnat la moarte. Dar nu ar fi primul sportiv iranian care e executat”, au spus membrii organizației Amnesty International (AI), pentru sursa citată.

”Navid Afkari, acuzat că a înjunghiat un funcționar în timpul unei demonstrații, a fost torturat și obligat să mărturisească. A fost executat, fără ca familia lui să fie sesizată. Orice manifestație sau critică la adresa sistemului religios poate fi considerată infracțiune. Este ceea ce autoritățile din Iran numesc ‘dușmănie cu Dumnezeu’.”, au explicat cei de la AI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!