Diverse

Cum a fost prins liderul Hells Angels din România. Anchetă internațională pentru trafic de droguri.

O rețea internațională de trafic de droguri, coordonată dintr-o închisoare din Noua Zeelandă, a fost oprită de forțele de ordine române, în colaborare cu cele americane. Au avut loc opt percheziţii în Ilfov și în București, la suspecți ce aveau legături cu grupuri de crimă organizată din SUA, Uniunea Europeana şi Nouă Zeelandă. Traficanții plănuiau și un asasinat, spun anchetatorii.

O dronă cu termoviziune a fost esențială în ancheta de la București, deschisă la cererea Departamentului de Justiţie al Statelor Unite ale Americii. A surprins exact momentul în care săgețile trimise la București pentru a negocia un transport de sute de kilograme de cocaină stabileau, împreună cu românul implicat, ultimele detalii.

Mihaela Porime, procuror DIICOT: „Membrii organizației infracționale au obținut și au distribuit drogurile în beneficiul mai multor grupuri de crimă organizată, care operează în SUA, UE și Noua Zeelandă. Liderii gruupării infracționale, aflați în detenție pe teritoriul Noii Zeelande, au negociat au negociat, prin intermediari, cumpărarea unor cantități de cocaină și metamfetamină în beneficiul uneia dintre grupări, negocierile și tranzacțiile având loc pe teritoriul României.”

Ancheta a scos la iveală că, imediat după plasarea comenzii, de către liderul Hells Angels Noua Zeelandă, o grupare criminală ai cărei membri sunt motocicliști înrăiți, oamenii desemnați să se ocupe au mers la București.

Drogurile, cocaină și metamfetamină, erau preparate în Statele Unite ale Americii. Erau apoi aduse în România, de unde erau transportate către arhipelag. O parte rămânea în România, de unde era distribuită inclusiv pe piețele din alte țări europene.

Americanii au jucat un rol esențial în anchetă. Instituții prestigioase, cu experiență în combaterea criminalității organizate, precum Homeland Security și DEA au pus umărul la prinderea traficanților.

Bianca Menendez, reprezentant Ambasada: „Aceste infracțiuni amenință comunitățile vulnerabile și creează un mediu de insecuritate în societate. Statele Unite sunt pregătite să sprijine aceste eforturi de a îi aduce pe infractori în fața justiției.”

La perchezițiile făcute în acest caz, anchetatorii au descoperit o parte din colecția impresionantă de motociclete a membrilor grupării, doi bolizi de lux, dar și 200.000 de dolari și o armă deținută ilegal.Volume 90%embed

Gruparea Hells Angels, care ar fi în spatele mega transportului care era pus la cale, este cunoscută drept foarte periculoasă. Specialiștii spun că adesea aceștia sunt implicați în trafic de droguri, șantaj, și fapte de extremă violență.

Marius Lazăr, liderul Hells Angels România ar putea fi extrădat în SUA

Potrivit DIICOT, liderul Hells Angels din România a fost prins în flagrant având asupra lui suma 50.000 euro, în numerar şi actele de proprietate a două imobile, reprezentând o parte din plata cantităţii de cocaină care ar fi trebuit să ajungă în România.

De asemenea, la locul de întâlnire al membrilor grupării au fost prinși și doi cetăţeni neozeelandezi, imediat după ce negociaseră plata unei cantităţi de cocaină, ce urma să fie transmisă în Noua-Zeelandă. Michael Matthews Murray și Patrick Johnson Marc ar putea fi și ei extrădați, după ce un judecător din Texas a emis mandate de arestare împotriva lor.

Toți trei vor afla decizia în data de 3 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!