Diverse

Ciclonul care a făcut ravagii în Italia ajunge și în România

Luna mai se dovedește a fi extrem de capricioasă, cu fenomene meteo extreme în mai multe țări din Europa. Recentele informații indică emiterea unui cod roșu, iar meteorologii anunță că ciclonul care a devastat Italia ajunge și în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis deja o atenționare meteo de cod galben pentru data de 17 mai.

Ultimele zile au adus fenomene meteo extreme în Europa, Italia fiind cea mai afectată de apariția unui nou ciclon. În acest context, meteorologii italieni și europeni au emis un cod roșu de fenomene meteo extreme pentru mai multe țări din Europa, conform Playtech.
Specialiștii prognozează că vremea severă va continua în mare parte din nordul și părți din centrul Italiei cel puțin până pe 17 mai. Furtunile și ploile abundente au afectat aceste regiuni începând cu seara zilei de 14 mai, după trecerea unui nou ciclon peste nordul Italiei.

Vânturile puternice, precipitațiile abundente și grindina au provocat inundații și căderi de copaci în Modena, regiunea Emilia-Romagna. Specialiștii avertizează că este probabil ca în următoarele ore să apară și alte perturbări cauzate de vreme în întreaga zonă afectată de ciclon.

ANM a anunțat venirea ciclonului în România
ANM a anunțat că ciclonul care a devastat Italia ajunge și în România. Prognoza meteo nu este favorabilă în aceste zile, iar specialiștii de la ANM trag noi semnale de alarmă, precizând că este posibil ca ciclonul să își facă simțită prezența și pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!