SanatateUltima Ora

Coronavirus în Europa, bilanț sumbru

Spania înregisterază o zi neagră, cu 324 de morți din cauza coronavirusului, în ultimele 24 de ore. Cu o zi în urmă, Italia a atins un nou prag negativ: 627 de de morți într-o singură zi.
Spania înregistrează un bilanț sumbru în pandemia de coronavirus. În ultimele 24 de ore, bilanțul deceselor a crescut cu 324. În total, în Spania, 1.326 de persoane au murit. În total, numărul persoanelor infectate din Spania se ridică la 25.000.
Încă cinci medici italieni au murit din cauza coronavirusului. Cei cinci fac parte din cele 627 de victime declarate ieri în Cizmă.
Guvernul italian a adoptat în seara zilei de 20 martie noi restricții în vederea combaterii răspândirii noului tip de coronavirus, potrivit Rotalianul. ”Din păcate, cifrele încă nu merg în direcţia cea bună, nici în ceea ce priveşte noile infecţii şi nici în privinţa deceselor”, care cresc semnificativ, a declarat Attilio Fontana, guvernatorul Lombardiei, promiţând ”rigoare şi disciplină absolute şi sancţiuni pentru cei care încalcă regulile”.
Pe scurt: Este interzis accesul persoanelor în parcuri, zone de joacă pentru copii și grădini publice; Sunt interzise activitățile de recreere în aer liber, sunt permise activitățile individuale doar în vecinătatea locuinței, respectând distanța de cel puțin un metru față de o altă persoană; Se închid barurile și alte magazine alimentare situate în interiorul gărilor și a benzinăriilor, cu excepția celor situate de-a lungul autostrăzilor, care pot vinde doar produse de consumat în afara localului; Cele situate în spitale și aeroporturi rămân deschise, cu obligația de a asigura respectarea distanței interpersonale de cel puțin un metru; În zilele de sărbătoare, în weekend și în zilele următoare se interzice deplasarea spre alte locuințe decât cea principală, precum casele de vacanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!