Social

Șeful Uniunii Tătarilor îndeamnă etnicii tătari să stea acasă

Uniunea Culturală a Tătarilor din România NU organizează nici un eveniment cu ocazia Nawrez-lui din cauza epidemiei de coronavirus COVID-19. În mod normal pe data de 21 martie comunitatea tătară sărbătorește sosirea primăverii, denumita Nawrez. La această dată copiii și tineri se strâng în grupuri, împodobesc o creangă de copac cu flori de primăvară, iar apoi merg să colinde din casă în casă recitând diverse cântece populare. Colindătorii oferă câte o floare, menită să le vestească venirea primăverii iar în schimbul acestor flori, copiii primesc bani, ouă sau diverse cadouri pe care le împart apoi între ei. Gospodinele tătăroice vopsesc ouă în diverse culori atât pentru a le mânca în familie, cât și pentru a le împărți celor care vin să îi colinde, fac supă de pui dar și alte preparate tradiționale.
”Tuturor vă doresc sănătate și Nawrez fericit! De Nawrez stăm acasă! Prioritar este sănătatea fiecăruia și încetinirea răspândirii coronavirusului. NAWREZ BAYRAMI QAYIRLI BOLSIN!” a declarat Fildis Reșit, președintele Uniunii Culturale a Tătarilor

2 comentarii la „Șeful Uniunii Tătarilor îndeamnă etnicii tătari să stea acasă

  • Mulțumim . Asa am și făcut și facem in continuare . Speram să ieșim din această situație cu bine și sa înțelegem cu toții ca dacă stam acum in casa ne vor revedea sănătoși cu toții după aceasta situație de urgentă . Mult succes !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!