Dacian Cioloș se plănge ca nu mai primește indemnizația de deplasare la Parlamentul European

Europarlamentarii nu-și mai primesc toți banii în această perioadă, de când sesiunea Parlamentului European a fost întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat marți Dacian Cioloș. El spune că nu a mai primit partea de indemnizație acordată pentru deplasări la Strasbourg sau la Bruxelles.

Europarlamentarii pierd bani din salariu, pe fondul pandemiei de coronavirus. Pentru că lucrează, în mare parte, de la distanţă, ei nu mai primesc indemnizaţia care le acoperea cheltuielile de deplasare la Bruxelles.

„Nu am primit deloc indemnizația în perioada aceasta. Indemnizațiile sunt strict pentru perioada în care avem o prezență fizică la Bruxelles și e un program de muncă. Decizia formală în Parlamentul European este că facem telemuncă. Salariul se ia, dar o parte din salariu e acordat în indemnizații jurnaliere, în funcție de zilele în care ești prezent la Strasbourg sau la Bruxelles. Nu am luat-o și nu o vom lua”, a declarat Dacian Cioloș la Digi FM.

Într-o intervenţie la postul Digi FM, el a vorbit despre activitatea din Parlamentul European şi despre proiectele discutate, buugetul Uniunii Europene fiind foarte important, în contextul pandemiei de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!