OFICIAL – Dacian Cioloș îl refuză pe Nicolae Ciucă: cele 4 condiții impuse pentru revenirea la guvernare

Președintele USR, Dacian Cioloș, susține că ei nu vor susține un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă, dar au pus un set de patru condiții pentru refacerea coaliției de guvernare.

”Din punctul nostru de vedere, soluția este un Guvern majoritar fie cu USR, fie cu PSD. PNL-ul trebuie să aleagă ceea ce doresc să facă. Domnului Ciucă i-am spus că astfel de discuții trebuie să pornească de la măsuri clare de reforme, un cadru general pentru bugetul în anul 2022 ca să nu mai stăm ulterior în Guvern să discutăm cum se împart banii. Al treilea element ar fi fost un mecanism clar de luare a deciziilor în coaliție și al patrulea element ar fi un pachet legislativ pentru pregătirea PNRR.

Mandatul domnului Ciucă este cel de a susține un guvern minoritar, i-am spus că USR nu poate susține un astfel de guvern. Știu că PNL are negocieri cu PSD și cred că vor continua acele negocieri.

Domnul Ciucă ne-a spus că va transmite acest mesaj conducerii PNL, dar mandatul său actual este pentru un guvern minoritar.”, a spus Dacian Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!