Social

Debitul Dunării se situează peste media multianuală a lunii februarie

Hidrologii I.N.H.G.A. informează vineri că în prezent, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) este în scădere, având valoarea de 7700 m3/s, însă, acesta se menţine peste media multianuală a lunii februarie (5300 m3/s), informează News.ro.

Conform buletinului hidrologic informativ, se vor înregistra, de asemenea, scăderi ale debitelor în aval de Porţile de Fier.

În ceea ce priveşte prognoza hidrologică a râurilor, menţionăm că nivelurile acestora la staţiile hidrometrice se vor situa sub cotele de atenţie, iar debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare până săptămâna viitoare, cu excepţia râurilor din jumătatea de vest a ţării, unde vor fi în scădere (intervalul 03.-04.02.2023).

Totodată, în acelaşi interval sunt posibile mici creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri, mai ales din Oltenia şi Banat, ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate.

Apele Române mai transmit că formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe râurile din Moldova şi estul Transilvaniei vor fi în extindere şi intensificare şi îşi vor face apariţia şi pe unele sectoare de râu din nord-vestul, vestul şi centrul ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!