Social

Sezonul de schi, deschis la Buşteni

Autorităţile de la Buşteni au anunţat, vineri, deschiderea sezonului de schi pe pârtia Kalinderu 1, care a fost amenajată cu zăpadă naturală şi artificială, stratul măsurând aproximativ 30 de centimetri.

Administratorul domeniului schiabil din staţiune, Delia Geantă, a declarat, pentru AGERPRES, că o ceremonie care va marca deschiderea oficială a sezonului va avea loc, sâmbătă, de la ora 17,00, momentul urmând să fie marcat de o coborâre cu torţe a celor de la Salvamont, a monitorilor de schi şi a celor de la Clubul Sportiv Cariman Buşteni, dar şi de un foc de artificii.

„Se schiază la Buşteni de azi, dar ceremonia oficială de deschidere va avea loc mâine seară. Avem un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri pe Kalinderu 1”, a precizat Delia Geantă.

De asemenea, Fun Park-ul amenajat la baza domeniului schiabil funcţionează cu toate instalaţiile.

La Sinaia, domeniul schiabil de altitudine este închis vineri din cauza vremii, în condiţiile în care, la Cota 2000, viteza vântului depăşeşte 75 km/h, vizibilitatea este zero în şaua Vârful cu Dor, iar pârtiile nu pot fi amenajate.

În această staţiune se poate schia momentan doar pe Pârtia Nouă, care este amenajată şi deschisă, fiind deservită de Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 – Cota 1400), se arată pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

În ceea ce priveşte domeniul schiabil de la Azuga, reprezentanţii primăriei au precizat, pentru AGERPRES, că se schiază pe toată pârtia Sorica în condiţii bune, iar la Cazacu se schiază doar pe pârtia de începători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!