Deputatul care a făcut denunţ penal faţă de preoţii de la Cluj care au folosit aceeaşi linguriţă la împărtăşanie

Deputatul Emanuel Ungureanu și alte două persoane au depus un denunț penal față de preoții și călugării BOR care au folosit în fața Catedralei Mitropolitane din oraș aceeași linguriță la împărtășanie, transmite Mediafax.

Preoții și călugării ortodocși sunt acuzați că au pus în pericol sănătatea populației, adulți și copii, potrivit denunțului penal depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Libertatea a scris că mai multe biserici au sfidat regulile autorităţilor şi au împărtăşit credincioşii cu aceeaşi linguriță.

„Subsemnații Emanuel Ungureanu, Daniela Vomir Bizo și Adina Smeu formulăm prezentul denunț față de clericii Bisericii Ortodoxe Romane (preoți, călugări) care, în data de 22 martie, au efectuat slujba religioasă pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Cluj-Napoca și care, prin acțiunile lor, au pus în pericol sănătatea populației (adulți și copii). Vă solicităm ca, în urma identificării acestora, să dispuneți începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectare a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, se arată în denunțul citat de Mediafax.

În document se subliniază că preoții au efectuat slujba religioasă pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, iar la final „au procedat la împărtășirea din Sfântul Potir, folosind o linguriță comună, respectiv un prosop comun, în acest sens fiind împărtășiți toți cei prezenți la slujbă.

„Fără a aduce vreo atingere libertății religioase, garantate de Constituția României și legislația internă, considerăm că gestul acestor reprezentanți ai BOR aduce grave atingeri sănătății populației, punând, practic, în pericol viețile a sute de oameni”, se mai arată în denunțul penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!