Cultura-Educatie

UCMR apel către radiouri și televiziuni să difuzeze muzică românească, nu străină.

UCMR (Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România) le cere radiourilor și televiziunilor din țara noastră să difuzeze mai multă muzică românească, pentru ajuta artiștii, mulți fără nici un venit în această perioadă critică.

“Difuzați muzică românească pe posturile de radio și televiziune. Trebuie să fim alături de muzicienii care au reale probleme de subzistență în această perioadă”, este îndemnul membrilor organizației profesionale a breslei muzicienilor, care ne pun la dispoziție și raportul pe 2018-2019 al difuzărilor muzicale în România. Cei de la UCMR-ADA subliniază astfel proporția dezastruoasă dintre muzica românească difuzată și cea străină, în special din eterul național.

“Sprijiniți artiștii români, mulți se află într-o situație dificilă. Acest gest va aduce remunerații din drepturi de autor sau conexe în această perioadă dificilă pentru această breaslă. Nutrim speranța că totul se va termina cu bine, cât mai curând, dar suntem datori civilizației umane să ne sprijinim, să trecem împreună prin aceste momente dificile, să fim alături de artiștii a căror activitate artistică a fost închisă din cauza virusului COVID-19”, transmit oficialii organizației.

Dacă acum fac front comun, nu au fost puține nemulțumirile artiștilor cu privire la cotizațiile primite de la organizația în cauză, care colectează remunerațiile drepturilor de autor pe opera muzicală în România. Mulți compozitori și interpreți s-au declarat nedreptățiți de sumele primite și au acuzat că sistemul UCMR-ADA e învechit. Oficialii organizației s-au apărat de fiecare dată, susținând că modul de repartizare a remunerațiilor a fost mereu clar și transparent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!