Efectele seismului devastator din Turcia: Valuri seismice au lovit coastele Ciprului

Valuri tsunami de mici dimensiuni s-au produs în Marea Mediterană, în apropiere de Cipru, în urma cutremurului devastator din Turcia. De asemenea, două aeroporturi din Turcia au fost închise. Bilanțul victimelor a crescut până la 568 de victime, notează Mediafax.

Zborurile de pe două aeroporturi din Turcia au fost suspendate în urma cutremurului uriaș de luni. Aeroportul Hatay din sud-estul țării a fost închis din cauza pagubelor provocate de dezastru, potrivit Sky News.

Zborurile civile de pe aeroportul Gaziantep, în sud, au fost, de asemenea, suspendate. Și operațiunile din portul Ceyhan au fost suspendate, potrivit agenției de transport maritim Tribeca.

„Mici tsunami-uri” au fost înregistrate în largul coastei Famagusta, dar nu au fost provocate pagube, potrivit directorului departamentului geologic al Ciprului, Christodoulos Hadjigeorgiou.

De asemenea, o alertă de tsunami emisă în Italia în urma cutremurului a fost retrasă. Departamentul de Protecție Civilă din Italia emisese o declarație în această dimineață în care recomanda populației să se îndepărteze de zonele de coastă din sud. Trenurile din Sicilia, Calabria și Apulia au fost oprite ca măsură de precauție, dar au fost reluate acum.

În paralel, bilanțul victimelor din Turcia și Siria urcă din nou vertiginos ajungând la 568 de morți

Faptul că seismul a avut loc la primele ore ale dimineții, în timp ce oamenii dormeau, a provocat mai multe victime decât dacă ar fi avut loc în timpul zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!