InternationalUltima Ora

(VIDEO) TRAGEDIE. Cutremur în Turcia, cladiri prăbușite și vieți pierdute în timpul nopții

Seismul a avut loc la ora locală 04.17 (01.17 GMT), la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri. Un alt cutremur cu magnitudinea 6,7 s-a produs în centrul Turciei la orele 04.28 (01.28 GMT), la o adâncime de 9,9 kilometri.

Cutremurul care a durat aproximativ un minut a fost resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru.

Seismul a spulberat geamuri, iar cel puțin 17 clădiri din Turcia s-au prăbușit. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care o clădire se prăbușește.

Autoritățile din Turcia și Siria au declarat că sunt aproximativ 200 de morți, dar bilanțul este doar unul temporar.

Posturile de televiziune au prezentat imagini cu oameni care scotoceau printre resturile clădirilor, în căutarea de supraviețuitori.

„Sarcina noastră principală este de a efectua munca de căutare și salvare și pentru a face acest lucru toate echipele noastre sunt în alertă”, a declarat reporterilor ministrul turc de interne Suleyman Soylu.

Cutremurul a fost urmat de 42 de replici în decurs de două ore, a transmis Ministerul pentru gestionarea dezastrelor interne și a situațiilor de urgență din Turcia.

„Începând cu ora 6:30, s-au înregistrat în total de 42 de replici, dintre care cea mai puternică a fost de 6,6”, potrivit The Guardian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!