Diverse

Explicație cum a ajuns un clip trucat cu o pisică speriată de Iohannis să se viralizeze pe Facebook.

Un filmuleţ în care o pisică îl vede la TV pe Klaus Iohannis cu mască şi fuge a devenit viral pe Facebook. Dar clipul este un fake. Libertatea l-a găsit pe autorul imaginilor – un român care locuiește în Statele Unite, care a povestit că i-a luat 25 de minute să îl realizeze.

Un filmuleţ de 10 secunde în care o pisică se uită la TV şi îl vede pe Klaus Iohannis cu mască, după care o rupe la fugă, a fost lansat pe Facebook de „Spune şi TU NU #rezist” şi este un trucaj.

În imaginile originale, pisica se sperie, de fapt, de o pumă, după cum se poate vedea mai jos.

Autorul trucajului cu pisica şi Klaus Iohannis: „Mi-a luat 25 de minute să îl fac” Libertatea l-a contactat pe autorul trucajului, acesta a confirmat că „clipul este un deep fake” și a acceptat să ofere informaţii despre imaginile care au amuzat toată România. „Acum sunt în San Jose, California”, a început el explicaţiile. Întrebat cât timp i-a luat să realizeze trucajul şi ce program de editare video a folosit, bărbatul a replicat: „20-25 de minute, am folosit After Effects (n.r. Adobe After Effects – aplicație digitală de efecte vizuale din suita Adobe)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!